Conan O’Brienin lähetykset

Conan O’Brienin lähetykset ovat kyllä perseestä. Sisältö on ihan ok, mutta mikä crackia polttavien apinoiden idea on lähettää ne sellaisessa muodossa, että ne eivät näy oikealla tavalla millään televisiolla?

Conan televisiossa

Conan on kuvattu laajakuvalähetyksenä. Oi miksi, oi miksi, on tehty sellainen kommervenkki, että se silti lähetetään kapeakuvaisena 4:3-lähetyksenä? Silloin laajakuvatelevisiolla jää sururaidat vasemmalle, oikealle, ylös, ja alas. Perinteisellä kapeakuvaisella 4:3-televisiolla jää sururaidat ylös ja alas.

Hätähän ei ole tämän näköinen, voihan laajakuvatelkkarilla käyttää zoomia. NO EI VOI! Kuten kuvasta yllä näkyy, koska tekstit on poltettu kuvaan silleesti, että ne ovat puoliksi mustan surureunan päällä, zoomi peittäisi puolet teksteistä. Eli laajakuvatelkkarilla ainoa mahdollisuus on katsoa surureunat joka reunalla. Saahan niitä 14:9:ksi kuvan zoomaamalla pienennettyä, mutta hei haloo – ei tässä ole mitään järkeä. Miksi ihmeessä tämä on tehty näin?

Miksei sitä lähetetä oikealla kuvasuhteella? Tai vaikka ei lähetettäisi, miksei niitä tekstejä voisi pikkuisen nostaa, että halukkaat voisivat zoomata? Miksi ihmeessä pitää lähettää sellaisella tavalla, että kuva ei näy oikein minkään muotoisella televisiolla?

Onneksi ei ole tärkeitä asioita vaahdottavana ja ongelmat ovat pieniä, mutta silti on käsittämätöntä piittaamattomuutta.

Edit jälkeenpäin: Enemmän asiaan tuohtunut Timo otti yhteyttä SubTV:n tyyppeihin ja kysyi, mikä niitä riivaa. Conan tulee kuulemma Lontoosta satelliitin kautta ja kuvasuhteelle ei tehdä mitään, vaan Lontoon jäbät eivät pysty lähettämään tässä hiljattain markkinoille tulleessa ns. ”laajakuvalähetysmuodossa” sitä, vaan lähettävät sen näppärästi 4:3:na. Tarina ei vielä kerro, miksei sitten tekstejä voi nostaa, vai onko siihenkin tekninen rajoitus tekstitysvipstaakissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s