Penn & Teller: Bullshit!

Yllättävää, että Penn & Tellerin loistava Bullshit!-show on ostettu niinkin pienelle kanavalle kuin Nelosen sisarkanavalle Jimille. Siitä huolimatta se on huikeaa tavaraa.

Miten voi olla rakastamatta show’ta, joka on asiaohjelma, joka on avoimesti ja peittelemättömästi puolueellinen ja asenteellinen – mutta silti rehellinen ja humoristinen?

”We’re fair and we never take people out of context. We’re biased as all fuck. But, we try to be honest”, toteaa Penn.

Penn & Teller on asiaohjelmien punk rock ja skeptikkojen Mythbusters ilman kokeita. Jokaisessa jaksossa valitaan mahdollisimman kiistanalainen ja väärinymmärretty teema, jota ruoditaan säälimättömästi, annetaan asiantuntijoiden ja ”asiantuntijoiden” tehdä itsestään aaseja. Useimmiten asetutaan vähemmän suositun mielipiteen puolelle.

Toisinaan ollaan tiukasti väärässäkin. Passiivisesta tupakoinnista kertova jakso on pielessä. Jälkikäteen herrat myönsivät, että painoivat metsään ja urakalla. No, munakasta ei voi tehdä rikkomatta keittiötä, kuten sanonta sanoo.

Oli Penn & Tellerin kanssa samaa tai eri mieltä, tämä on parasta. Hankala uskoa, että jokaisen jutun kanssa olisi samaa mieltä. Meikäläisen kohdalla esimerkiksi kaikkien huumeiden täydellinen laillistaminen lyö aikamoisen allergiareaktion päälle. Silti, vaikka ohjelman päähenkilö ei ole ikinä edes maistanut alkoholia saati muita päihteitä.

Mikä muu asiaohjelma olisi kiroilun ja geenimanipuloidun ruuan puolestapuhuja ja vastustaisi partiolaisia, miesten ympärileikkausta, hiusmuotiin liiallisen huomion kiinnittämistä ja Atkinsin dieettiä?

Joskus loistava.infosta saattaa löytää samanlaisia mustavalkoisia sävyjä kuin Bullshit!istä – toivottavasti.

Missä muussa puheohjelmassa toinen juontajista on pelkästään turpa kiinni ja kommunikoi ainoastaan eleillä?

Hallittu ristiriita on loistavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s