Huoneistoesittelyt netissä: miten tehdä yksinkertainen asia vaikeaksi

Kaverini etsiskelee kämppää tällä hetkellä. Ircissä, IM:ssä ja meilissä viuhtoo linkit edestakaisin, kun kaveriporukka löytää kämppiä, syynäilee, mikä olisi hyvä ja katsoo, että mikä tuossakin on vikana, kun se vaikuttaa vähän liian halvalta.

Monilla saiteilla tuo toimii erinomaisesti: mutta – yllättävän monella saitilla linkin kopioiminen kaverille on tehty aivan hervottoman vaikeaksi.

Jos haluaa esimerkiksi Oikotieltä linkata kämppään, jonka olen haulla löytänyt ja osoitepalkissa lukee näppärästi http://www.oikotie.fi/realestlist?exit=aptinfo_fromsearch&target ja niin edelleen – niin en pääse yhtään mihinkään. Sen sijaan pitää toimia niin, että etsii tietojen joukosta kohdenumeron (joka tietenkin osasta puuttuu) ja kertoo kaverille, että mene sinne oikotien etusivulle ja hae kohdetta 53548.

Tätä ennen on yleensä lähetetty sähköposti ”käys kattoon tätä kämppää”, jolla vastaanottaja ei pääse mihinkään ja hukattu sen kämpän tiedot.

En usko, että tuohon olisi mitään teknistä estettä. Kyse on vain siitä, ettei ole käynyt mielessäkään, että tätä nykyä joku saattaisi kopioida kaverille linkin noinkin isoa ostosta harkitessa. Aika vehkeestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s