Ravintola Nuevo Latino vetää herneet venttiiliin, suurlähettiläät messiin

Mikko Eerola kävi Etelä-Amerikan suurena ystävänä syömässä Nuevo Latinossa ja sai ihan asiallista ruokaa, mutta palvelu oli heikonlaista. Ei sen kummempaa, normaali kuluttajan ravintola-arvostelu eat.fi:hin:

Suomalais-eteläamerikkalaisen seurueemme tuomio: ruoka oli maukasta (etenkin churrasco) mutta ylihintaista. Tarjoilijat eivät osanneet hommaansa eivätkä puhuneet suomea tai espanjaa. Eivät myöskään tunteneet listan ruokia tai juomia vaan selittelivät jotain ympäripyöreää kun naapuripöydissä kyseltiin annoksista/drinkeistä. Etenkin ranskalainen miestarjoilija oli ylimielinen ja töykeä.

Kuluu kuukausi, minkä jälkeen Eerolalle nasahtaa illalla sähköposti, jossa uhkaillaan oikeustoimilla.

Tässä vaiheessa homma alkaa mennä oudoksi. Tuo oli niin outoa, että Jaikussa puhuttiin, että olisi ehkä parempi varmistaa ravintolasta itseltään, ettei kyse ole mistään ulkopuolisesta sekopäästä, vaan että se olisi oikeasti ravintolasta lähtenyt emaili. Tuohan voisi olla vaikkapa ilkeän kilpailijan temppu yrittää toistaa tapaus Lehtovaaraa.

Seuraavana aamuna valkeni, että kyseessä ei ollut kilpailijan ilkeä temppu.

Kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja harkittuaan yhdestä kahden tähden arvostelusta (jossa todetaan ruuan olevan aika hyvää) ja parista jaikukommentista suuttunut jamppa tarttuu puhelimeen. Hän ei soita Mikolle. …vaan Mikon vaimon työpaikalle Mikon vaimon pomolle. Tässä kohdassa on pakko tarkentaa, että Mikon vaimo ei ole kirjoittanut yhtään mitään arvostelua yhtään mihinkään. Mutta, Mikon vaimo perulaisena sattuu olemaan töissä Perun suurlähetystössä.

Digitodayn mukaan ravintolan edustaja oli kommentoinut näin:

”Tästä menee viesti Perun suurlähettiläälle, joka on herra Eerolan vaimon työnantaja.”

Makustellaan tätä hieman. Mikko kirjoittaa jotain täysin normaalia verkkoon ja on hieman tyytymätön saamaansa palveluun, muttei mitään kovin radikaalia laukaise, niin reaktio on ottaa yhteyttä Mikon vaimon työnantajaan, eli Perun suurlähettilääseen.

Maistellaan kohtaa ”menee viesti”.

Menee viesti” tarkoittaa Mikon raportoimana tätä:

soitti vaimoni työpaikalle Perun suurlähetystöön ja huusi luurin täydeltä ala-arvoista uhkailua” ja ”ravintola oli tehnyt minusta valituksen suurlähetystön konsulaattiosaston johtajalle eli vaimoni esimiehelle. Vaimoni joutui puhutteluun ja asia ”on kuulemma raportoitava suurlähettiläälle”.

Viesti meni.

Mitään varmaa ei voida sanoa, mutta minkäköhänlainen taho voisi olla Eerolan blogin nimimerkin ”Ei” kommenttien takana? Eerola.comiin on kommentoitu railakkaasti tuon nimimerkin varjosta mm. näin:

Olet vittumainen mulkku. Tapa ittes. Sinunlaisia kusipäitä ei tarvita maailmassa, paska-aivo.

Yksityisen sähköpostin julkaiseminen osoittaa, että sinä itse vitun paska et ole yhtään parempi.

Mikä vittu sinä mulkku oikein luulet olevasi? Kuole, saatanan kusipää.

Iltapäiväpaskaankin piti vittu mennä itkemään. Voi jumalauta, mikä PASKA sinä vitun mulkku olet!

Valehtelet tässäkin kirjoituksessa harhaan johtavasti. Muka unohdit asian, mutta silti koko ajan olet vastaillut toisten kommentteihin? Kiinni jäit!

“Ilmeisesti ravintoloille sopii kommentointi netissä vain silloin kun se on positiivista.”

Tässä taas esimerkki todella lapsellisesta ruikutuksesta. Ääripäiden välissä myös lienee jotain?

Ja ehkä sinunkin pitäisi vähän miettiä omia toimiasi yksityishenkilönä ja ajatella perhettäsi, koska yhteiskunta nyt vain on sellainen, että asiat vaikuttavat toisiinsa ja vaimosi työnsaantimahdollisuudet heikkenevät, jos pilaat oman ja perheesi maineen.

Nämä ovat siis viisi eri viestiä. Yksi ei riittänyt samalta nimimerkiltä. Voi tietenkin olla, että on kyseessä vain joku satunnainen sivullinen, joka katsoi parhaaksi ylittää kunnianloukkauksen rajan.

Erkka on kasannnut tämän surrealistisen tapahtumaketjun ansiokkaasti ja neutraalisti omaan blogiinsa.

Kantaa ottavat myös Helsingin Sanomat, Digitoday, Ilta-Sanomat, Keskisuomalainen, Metro Live, Radio Helsinki kello kuuden radiouutisten pääuutisena, Pinseri, Merten, ButtUgly-Janne, Nettiapina, Tuhat Sanaa, Skitso-Janne, Kulutusjuhla, Petja, Kokoonpanolinja, Visa Kopu, Tekkiblogi, Pate Ylinen, Ravintolablogi, Oudot.net, Ajatuksia ensimmäisestä maailmasta, s1t, Viima.net, Suzi9mm, Kasablogi, Terkko, Digipelle, IT-viikko, Jocka, Muropaketin keskustelijat, Hukkajukka, Jokapäiväistä leipää, Eero Holmila ja tietenkin allekirjoittanut.

Loppukaneetiksi voidaan ottaa Digitodayn uutisen haastattelusta ravintolan edustajan lausahdus:

Mutta jos sananvapaus häiritsee yrittämistä, siitä voidaan tehdä lakijuttu.

Päivitys 24.6. klo 22.40: Mikko lähetti vastineen ravintolalle. Vastineen sisältö on, että josko pyytäisitte Mikon vaimolta muodollisesti anteeksi hänen häirinnästään työpaikalla, niin homma on siinä.

Päivitys 25.6. klo 18.05: Lisää kirjoittajia listaan.

3 vastausta artikkeliin “Ravintola Nuevo Latino vetää herneet venttiiliin, suurlähettiläät messiin

  1. Päivitysilmoitus: Belge yllätti at Loistava

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s