Tärkeitä asioita: Esterin perse

Jäi kerran vaivaamaan, mistä ihmeestä on tullut sanonta ”tulee vettä kuin Esterin perseestä”.

Google ei antanut mitään kovin järkeviä selityksiä sanonnan synnylle. Etenkään ei löytynyt sateenjumalia, jotka olisivat olleet Ester tai Esteri-nimisiä. Pikahaastattelin tuttua teologia, joka kertoi, ettei ainakaan luterilaisten käytössä olevasta Raamatusta löydy Ester- tai Esteri-nimisiltä naisilta minkäänlaista yhteyttä veteen.

Eräänä päivänä matkalla taloyhtiön saunaan huomasin pesutuvan avonaisesta ovesta Esteri-merkkisen pesukoneen pyörimässä ja vuodattamassa vesiään takaosastaan avoimeen lattiakaivoon.

Heureka!

Esteri

Kieltämättä, koneen takaosasta tuli paljon vettä. Voisi jopa sanoa, että vettä tuli kuin Esterin perseestä.

Tämä on paras selitys, minkä olen saanut tuolle sanonnalle. Jos jollain on parempi selitys, haluan kuulla sen. Nyt.

edit 23.10.2008: Antero Vipusen kommentti kommenttipalstalla vaikuttaa asiantuntevalta ja myös Google tukee sitä.

Olisin valmis julistamaan viralliseksi selitykseksi kymmenien vuosien takaiset palokunnan Esteri-merkkiset pumput, joiden perseestä tulee reippaanlaisesti vettä.

15 vastausta artikkeliin “Tärkeitä asioita: Esterin perse

 1. Yksi alkuperäehdotus tälle on Esteri-niminen siipirataslaiva, jonka perästä ratas sitten jakoi perskeitä. Tosin google ei ko laivaa löytänyt, vain tätä urbaania tarinaa.

  Tykkää

 2. Siipirattaan perästä ei oikein tule vettä, se pikemminkin vain läiskyttelee.Sivuhuomiona voisi sanoa, että google-mainokset ovat tulkinneet tämän postauksen oudosti pornahtavaksi ja tarjoavat ties mitä kumeja ja naimattomia naisia.

  Tykkää

 3. Kemiassa kun tehdään hajuvesiä niin aineita sekoittaessa syntyy kahta ainetta (haluttu aine ja sivutuote) jotka ovat eri esterit (joita siis käytetään hajuvesien valmistuksessa) ja vettä.En tiedä tuleeko se tästä, mutta yksi vaihtoehto sekin olisi. :)(http://fi.wikipedia.org/wiki/Esterit Lue: Esterien valmistus)

  Tykkää

 4. Suosisttelen etsimään vanhoista jumalista samankaltaisia nimiä. Yleisimmillä tunnetuilla jumalilla on paljon eri lempinimiä ja joku niistä saataa muistuttaa esteriä

  Tykkää

 5. PIkaisella googlauksella en löytänyt viitteitä sateeseen tai veteen (tai perseeseen) tuolta. Olisiko paremmin tuon sisällön tuntevilla näkemystä?

  Tykkää

 6. Pah, se tulee vaan siitä että se kuulostaa hyvältä, Esteri ja Perse, paljon samoja äänteitä ja lauseen rytmi on hyvä. Vettä kuin Tiinan perseestä ei esimerkiksi toimis.

  Tykkää

 7. Pitää paikkaansa. Hurtti huumori oli palomiehillä hallussa. Kun pumppu oli alkuun joidenkin palo-autojen nokassa oli sanonta Esteri antaa vain edestä. Pumpun siirtyessä taakse vesi tuli auton perästä.Koska pumppu oli ensimmäisä teho pumppuja ja jäi dominoimaan markkinoita ilman merkittävää kilpailua jäi se myös ihmisten mieliin. Palokunnan harjoituksissa ja näytöksissä ja oikeissa tulipaloissa saivat ihmiset ihmetellä Esterin voimaa. Tuhon aikaan se oli hienoa ja merkillistä kuten kaikki uusi. Sellaista veden tuoloa ei ollut ennen nähty ja niin siitä tuli hyvä vertauskuvallinen lause.

  Tykkää

 8. Olin ymmärtänyt, että vettä tulee kuin esterin persiistä juontaa juurensa maalle, sillä (Esteri-)lehmän virtsatessa sitähän lorisee aika lailla ja kovalla paineella. Tämä toi ihan uuden näkökulman asiaan.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s