Quicksilver, Launchy & muut launcherit

Tänään töissä vaahtosin siitä, kuinka loistavia launcherit ovat ja kuinka koneen käyttö ilman niitä tuntuu hirveän vaivalloiselta. Kävi ilmi, että kuulun yllättävän pieneen vähemmistöön. Ketään muuta lähiympäristössä ei ollut lämmittänyt ajatus siitä, että kirjoittamalla [ctrl-space]+ex[enter] saa Excelin auki, eikä tarvitse arpoa sitä mistään program menuista tai Applications menusta. Tai se, ettei tarvitse arpoa mitään shortcuteja desktopille tai quicklaunch bariin.

Johan on. Luulin, että Launchyä (Windows, Linux) ja Quicksilveriä (OS X) olisi hehkutettu riittämiin muuallakin kuin Lifehackerissa.

Screencast Quicksilveristä (OS X) – Safari käyntiin, iTunes käyntiin, pausetetaan iTunesin musa ja avataan ”Pictures”-kansio Finderissä.

Screencast Launchystä (Windows, Linux): pokeristatsiohjelmat päälle ja Google Chrome auki!

Jotkut käyttävät OS X:ssä Spotlightiä Command-space-näppisshortcutin takana olevana launcherina, mikä sekin on näppärää, jos on jostain syystä Quicksilverittömällä koneella.

Quicksilverissä ja Launchyssä on toki featureita kuin Mustanaamioita Urjalassa, mutta lähes kaikki noiden käyttö on ainakin minulla jonkin dokkarin, ohjelman tai kansion launchaamista. Voimakäyttö on erikseen. Peruslaunchailu on pientä arkipäivän luksusta.

Olisi mielenkiintoista kuulla joltakin, joka ei ole ennen moisiin launchereihin tutustunut, millainen on ensikokemus näiden kanssa. Olen ehtinyt itse jo unohtaa, millaista oli ilman näitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s