Philips Wake-up Light -sarastusvalo

Joulupukki toi lahjaksi Philipsin sarastusherätyskellon.

Olen ollut aina vähän heikko heräämään aamuisin, joten mikä tahansa sitä helpottava on tervetullut parannus. Etenkin näin pimeään aikaan kroppa on sitä mieltä, että voisi nukkua aika paljonkin pitempään.

Herätysvalo toimii niin, että se alkaa 30 minuuttia ennen herätysaikaa hiljalleen lisäämään valoa, kunnes herätysaikaan valo on täysillä ja herätysääni alkaa kuulua. Ainakin minun kropallani tuo tarkoittaa, että en herää säikähtäneenä, vaan pehmeämmin. Jos herää hieman ennen aikojaan, niin näkee valon kirkkaudesta, että vielä voi huoletta nukkua tuokion – mikä on aivan mahtava fiilis.

Herätykseksi voi laittaa monensorttista kilinää, rummuttelua tai kohinaa. Myös radio on mahdollisuutena, mutta ainakaan pienen lanka-antennin teho ei kanna paksujen seinien läpi kovin hyvin, vaan Radio Helsinki kohisee pikkuisen.

Kolme viikkoa laitteen kanssa on vakuuttanut meikäläisen. Avoimeksi jää kuitenkin se, auttaako tuo enää kesällä, kun valoa riittää muutenkin.

Edit 31.10.2010: Kyllä se kesälläkin auttaa.

Tätä nykyä Amazonin brittisaitilta saa ilman toimituskuluja tilattua elektroniikkaa Suomeen, joten tämän banskun kautta tilaaminen lienee jo houkutteleva vaihtoehto (ja joo, saan muutaman euron itsekin siitä, jos joku tilaa):

7 vastausta artikkeliin “Philips Wake-up Light -sarastusvalo

 1. Ei sillä kesällä tee mitään ja toleranssi kasvaa muutenkin ajan saatossa. Itsellä tuntuu välillä olevan vaikeuksia herätä valosta huolimatta.

  Tykkää

 2. Meillä on ollut tuommoinen samanlainen nyt jo reilun vuoden. Kesällä totesin sen tarpeettomaksi ja ruuvasin lampun pois, pelkkä radioherätys riitti. Syksyn tullen laitoin lampun taas paikoilleen. Hyvin on toiminut, mutta vaatii ainakin minulla myös jokseenkin säännöllisen rytmin.Tänään tuo sitten jätti herättämättä. Heräsin puoli tuntia herätysajan jälkeen ja ihmettelin, että eikös herätyksen olisi jo pitänyt olla. Ja olisihan sen. Kannattanee siis käyttää jotain rinnakkaistakin herätystä, jos sattuisi käymään samoin.

  Tykkää

 3. Käytän kaikkien herätyskellojen kanssa rinnan kännykän herätystä. Vaikka kello toimisi, saattaisin itse olla niin unentokkurainen, että painan kellon päältä unentokkurassa.

  Tykkää

 4. Aina tuplaherätys. Pari kertaa on Wake-up light pettänyt ja jättänyt herättämättä. Myös kello on jokusen kerran seonnut väärään aikaan.

  Tykkää

 5. Sama laite täälläkin ollut pari viikkoa ja kyllä tuohon paljon mielummin herää kuin kännykän herätysääneen. Laite oli toki kalliimpi kuin kännykkäni, mutta toistaiseksi tuntunut hyvältä ostokselta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s