Suomalaiset autonvuokrahinnat

Voisiko joku valaista minulle, miksi suomalaiset autonvuokrahinnat ovat niin tähtitieteellisiä?

Vuokrasin juuri kesäisen Ruotsin reissun ajaksi auton viikonlopuksi. Maksoin 3 päivästä vähän yli 80 euroa. Mielenkiinnosta kävin vilkaisemassa, mitä vastaava aika olisi maksanut Suomessa.

Aivan vertailukelpoista tietoa en saanut, koska samalla vuokraamolla on vain karumpia autoja, mutta pointti tulee selväksi.

Kolmen päivän hinnat: Audi A4 Ruotsissa – 80 EUR. VW Golf Variant Suomessa – 272 EUR.

Ymmärrän, että Suomessa on kova autovero, mutta ei se selitä sitä, että hinta selkeästi halvemmasta autosta on yli triplat.

Vilkaisin kilpailevia vuokraamoita ja tilanne oli sama. Onko täällä näin löysä kilpailutilanne, vai onko vuokraamoille Suomessa joku kustannus, josta en ole tietoinen?

7 vastausta artikkeliin “Suomalaiset autonvuokrahinnat

 1. Autovero on yksi, mutta myös vakuutukset saattavat olla täällä kovemmat, etenkin vuokra-autoissa, joille sattuu ja tapahtuu enemmän.

  Tykkää

 2. Tuskin vakuutuksenkaan hintaero on noin valtava?Eiköhän vuokra-autoille ihan yhtä lailla satu & tapahdu Ruotsissa, jolloin vakuutukset luulisi olevan jossain samoissa sfääreissä.

  Tykkää

 3. AB-luokan auton saa Suomessakin kesäviikonlopuksi 80-90 euron hintaan, joko kilometrirajoituksella tai ilman riippuen vuokraamosta. Maksaisit Suomessa sen 180 euroa siitä ilosta, että saat varmasti auton.

  Tykkää

 4. Kesällä jenkeissä oli käytössä iso maasturi. Vajaa kolmen viikon vuokraus kaikilla vakuutuksilla ja ilman kilometrirajaa oli noin 600e. Tsekkasin huvikseni vastaavan luokan auton suomesta ja se olisi maksanut pitkälle yli 2000 euroa. Tietty kurssilla oli vaikutusta hintaan, mutta silti ero on tolkuton.Uutisissa ovat kovasti valitelleet, ettei autonvuokraus ole kannattavaa liiketoimintaa Suomessa. Eikai sitä kukaan autoja noilla hinnoilla vuokraa.

  Tykkää

 5. Itse kun jenkeissä autoa vuokrailin, päivän vuokra Escaladesta oli 350€, kun taas uuden avomallisen Mustangin sai 170€ päivä ja Toyotan minivanista tarvitsi maksaa vain 130€ päivä. Vakuutukset sisältyivät hintaan ja kilometrirajoja ei ollut. Vuokrahinta siis lie määräytyi aikalailla auton ostohinnan mukaan. Nämä siis halvimpia mitä siellä saatiin käsiin, mutta oli tosin sesonkiaika ja lähes kaikissa paikoissa myytiin ei-oota.Suomessa on varmaan tolkuttomat vakuutusmaksut vuokravehkeissä ostohintojen lisäksi ja kaikesta rahanvaihdosta napataan välissä vero ja verostakin veron vero, joten ihmekös tuo että maksaa. 🙂

  Tykkää

 6. Veikkaan, että jos buukkaisi kauan etukäteen ja ottaisi jonkun superhalpisdiilin Pricelinen tai Hotwiren kautta, nuokin edulliset hinnat pystyisi puolittamaan ainakin sesonkien ulkopuolella.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s