Belge yllätti

Menneestä on opittu se, ettei aktiivista netissä kirjoittavaa ihmistä kannata pettää asiakaspalvelussa. Herkko ja Mikko ovat aiemmin olleet ihan näyttävästi kaltoin kohdeltuja. Tällä kertaa Pirkka on tuohtunut.

Nyt ei ole onneksi yhtä tyly tapaus kyseessä, mutta samaa linjaa. Pirkan sanoin:

”Tarjoilijat ottivat valituksemme täysin asiallisesti, ja väittivät, että vuoden vaihteessa menut olivat menneet uusiksi ja tästä syystä summat olivat eriä kuin mitä kassasysteemissä.

Emme voineet uskoa tätä selvitystä, koska vuodenvaihteesta oli jo yli kolme viikkoa! Jos virhe oli oikeasti ollut jo näin kauan olemassa, niin ravintolahan olin veloittanut vierailtaan liian suuria summia jo viikkokausia, jos kävijät eivät itse tajunneet valittaa asiasta!

Kun lähdimme ulos ravintolasta, katsoin läpi kaikki tiskillä olleet ruokalistat, ja näissä jokaisessa oli täysin eri hinnat kuin omassa laskussani.

Kun pyysin vuorossa ollutta ravintolavastaavaa paikalle, hän ilmoitti vain, ettei hän voi tehdä asialle mitään, koska listat ovat mitä ovat.

Kun kysyin miksei hän vaikka kynällä muuta listoista vääriä hintoja oikeiksi, tuli järjestysmies paikalle, ja pyysi meitä luovuttamaan listat heille ja poistumaan paikalta.”

Jos asiakas on tuohtunut – ja aiheesta – miten veikkaatte käyvän, jos todetaan, että asialle ei tehdä mitään ja asiakas heitetään ulos järjestysmiehen avulla. Tuolloin aika moni nostaa äläkän, ja aika monella on työkaluja tehdä mielipiteensä tiettäväksi, etenkin jos sattuu olemaan sinut netin kanssa.

Kaikkein mielenkiintoisinta tässä on jälkipyykki. Miten homma hoidetaan? Jos kyseessä on ollut muutaman henkilön heikompi ilta, tämä saadaan käännettyä komeasti plussan puolelle. Lehtovaara-keississä ja Nuevo Latino -tapauksessa jälkihoito jäi ontumaan, ja siksi ne ovat monella heti ensimmäisenä mielessä, kun puhutaan ikävistä sattumuksista ravintolassa.

Ikävillä kokemuksilla on tapana levitä laajalle. Ei kovin moni vaahdonnut esimerkiksi Mikon poikkeuksellisen mainiosta kokemuksesta Ravintola Sävelestä ja vähän pelkään, että vaikka tämän jälkihoito hoidettaisiin komeasti, mieleen jäisi vain alkupettymys.

Katsotaanpa, mitä seuraavana tapahtuu.

Aiheesta ovat kirjoittaneet myös Kulutusjuhla, Pinseri, Ihmiskunta, Vaiheinen, Skitso-Janne ja Watchman-Mikki.

Edit jälkeenpäin: Aika moni näistä linkatuista on ottanut rankemman linjan kuin esimerkiksi Loistava tai Pinseri. Vaikka Pirkan heittäminen ulos ravintolasta oli perin erikoinen muuvi, entä jos annettaisiin Belgen ensin reagoida ja sitten katsotaan, mitä tapahtuu?

Edit: Ravintola noteerasi hassinsa ja pani Pirkalle asiallisen vastineen (ks. kommentit). Silti Pirkan heittäminen ulos ja nuiva suhtautuminen oli vähän erikoista.

5 vastausta artikkeliin “Belge yllätti

 1. Se ravintolasta ulos heittäminen oli töykeää ja tyhmää, mutta se on toissijaista. Se, mitä Pirkka Aunolalle tapahtui ei minusta ole niin oleellista, koska Pirkka Aunola sai vain huonoa kohtelua — se on toki syy olla tukematta Belgeä, muttei sinänsä sen kummempaa.Sen sijaan se, että Belge on ilmeisesti laskuttanut ihmisiltä kolmen viikon ajan ylimääräistä ihan tietoisesti — siis eri hintoja kuin ruokalistassa lukee — on, no, väärin. Mitä reagoitavaa siinä on? Ei se ole mikään vahinko. Jos minä yritän viedä Belgestä rahaa ja jään siitä kiinni, ne luultavasti soittavat poliisin eivätkä anna minulle mitään sen erikoisempaa reagointimahdollisuutta. Eikä pitäisikään.(…sano ihan Mikki vaan. Ei se käyttäjätunnus nyt ole niin hirveen iso osa tätä muutenkin hapertuvaa identiteettiä. =))

  Tykkää

 2. Olennaista on se, että onko tuo tehty tietoisesti, vai onko se vain isomman luokan kämmi. Olisin ainakin toistaiseksi valmis uskomaan, että on mahdollista, että se on ollut huolimattomuutta.Mitä Mikki/Watchmaniin tulee, niin viimeksi tavatessamme (tuossa hiljattain circa 1994 Sorsa-jutuissa) muistaisin Watchmanin olleen tiheämmässä käytössä ja elin niin pahasti menneessä.

  Tykkää

 3. No, Aunolan kertoman mukaan siitä selvästi oltiin täysin tietoisia — kukaan henkilökunnasta ei ollut yllättynyt, ja siellä tiedettiin heti, mistä oli kyse, kun valitus tuli. Osattiin jopa sanoa, mistä väärä hinta johtuu. Se ei kuulosta tilanteelta, jossa jossain on sattunut viaton kämmi. En tietenkään tarkoita sitä, että siellä välttämättä oltaisiin päätetty kusettaa, mutta siellä ollaan selvästi oltu tietoisia siitä, että listahintojen ja veloitettavien hintojen välillä on ero, eikä tästä kerrota, jos asiakas ei valita. (Oletan tietenkin, ettei Aunola puhu ihan omiaan, mutta se tuntuu aika turvalliselta oletukselta.)…mutta katos! Enpä edes ollut harkinnut sellaista vaihtoehtoa, että siinä päässä olisi joku tuttu, kunhan nyt vaan avasin suuni ja rupesin länkyttämään jotain. Juma! Joo, silloin kun oltiin nuoria ja vetreitä poikia, WM oli tosiaan yleisemmässä käytössä. Se oli sitä armasta purkkiaikaa. Tulipa oikein epämääräinen nostalgian aalto, jota seuraa tietenkin se vääjäämätön ”mutta mä olin niin pieni silloin ja niin vanha nyt” -hämmennys…Nykyisin ”WatchMan” on käytössä lähinnä tuttuna ja turvallisena käyttäjätunnuksena erinäisissä mestoissa… ja ircissä, koska perinteet velvoittavat. =)

  Tykkää

 4. Tiedoksi kaikille, että sain tänään asiallisen vastauksen Belgestä. Laitan tähän lainauksia palautteesta:“On valitettavan totta, että Belgessä oli ruokalistoja väärällä hinnalla. Tarkistimme heti palautteesi jälkeen kaikki Belgen listat. Virheellisiä listoja oli yhteensä 36 kappaletta 98:sta! Ruokalistoissa virhe koskee yhtä sivua ja kaikki virheelliset listat ovat nyt poistettu käytöstä.”Hinnat olivat muuttuneet jo viime vuoden syyskuussa, eikä vuodenvaihteessa, kuten meille aluksi kerrottiin (tai ehkä ymmärsimme itse väärin, kuka tietää). Vanhat hinnat olivat joutuneet ravintolassa itse täytettäviin ruokalistoihin vahingossa:“Tämän jälkeen on vahingossa heitetty roskiin laatikko, jossa oli uudet hinnastot ja ravintolan varastoon on jäänyt laatikollinen sivuja vanhalla hinnalla. Belgessä on viikkorutiini, missä tarkistetaan ruokalistojen kunto ja epäsiistit / rikkoutuneet sivut uusitaan. Viikkotarkastuksissa virheellistä sivua ei oltu huomattu ja listoja on ”uusittu” väärillä hinnoilla.”Virhettä ei ravintolapäällikön mukaan ollut huomattu ennen viime viikon perjantaita, joten näin asiakkaan kantilta näyttää siltä, että ihmiset tarkistavat laskunsa aika harvoin!“Vakuutan, että kysymyksessä on valitettava inhimillinen virhe, jota ei olisi toki saanut tapahtua. Tätä todistaa se, että Belgen baaritiskeillä olevissa standyissä ja seinillä olevissa hinnastoliitutauluissa hinnat ovat oikein (=samat kuin asiakkaan saamassa laskussa tai kassakuitissa).”Ravintolapäällikkö lupaa korvata asiakkaille väärän hinnan, mikäli kuitti sattuu olemaan tallessa.“Mikäli olemme veloittaneet asiakkailtamme väärän hinnan tuotteista, hyvitämme sen kuittia vastaan – emme missään nimessä halua hyötyä tekemästämme virheestä.”Eli jos sinulla sattuu olemaan ravintolan juomakuitti tallella, niin Belgeen mars. Tosin harvalla varmasti on…Kommentointi jatkunee vielä Jaikussa, mutta oma neuvoni on kaikille on ainakin se, että ravintolassakin kannattaisi tarkistaa laskunsa.Se ei ole niuhotusta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s