Joku kasvoton taho on nettipokerini perässä taas

Tulee toisinaan sellainen olo, että olen yhteiskunnan suurin vihollinen. Päätellen siitä, kuinka voimakkaasti ja kuinka korkealta taholta minun nettipokeriharrastukseni perässä ollaan, taidan tehdä jotain todella pahaa.

Minut ja loput Suomen kuusinumeroisesta harrastajaporukasta saattaa kuitenkin pelastaa se, että lainsäätäjät eivät näytä olevan aivan täysin kartalla siitä, miten homma toimii.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen-liitteen mukaan arpajaislain valmistelussa kaavaillaan rahaliikenteen rajoittamista uhkapelisivustoilta suomalaisiin pankkeihin.

Senkus rajoitatte. Minä en käytä pelisivustoilta pankkiin siirtoja lainkaan, enkä usko kovin monen muunkaan tosissaan pelaavan käyttävän. Rahat kulkevat Moneybookers- ja Neteller-nettilompakoiden kautta, koska sitä kautta on nopeampaa ja ennen kaikkea halvempaa siirtää rahaa. Sen lisäksi kaikki pokerisivustot käyttävät noita, ja vain harvat tarjoavat mahdollisuuden siirtää näppärästi pankin kautta.

Jos taas rajoitetaan siirtoja Moneybookersin tai Netellerin ja suomalaisten pankkien välillä, siitä seuraa kiinnostava kysymys: mistä suomalaiset pankit tietävät, mitä rahaa Moneybookersista tai Netelleristä on tulossa?

Jos leikitään ajatuksella, että rahansiirrot nettilompakoista suomalaisiin pankkeihin kielletään, siirryn käyttämään kotiutuksissa Neteller-Mastercardia, jolla ostan tavallisia arkipäiväisiä ostoksiani suoraan Neteller-tililtä.

Saattaisi myös olla, että kävisin tekemässä pankkitilin toiseen EU-maahan, jos riittävän kuumottavaksi tekisivät lainsäädännön.

Pyydän kauniisti, että harrastukseni jätetään rauhaan, ettei tarvitse alkaa kierrättää rahoja ympäri maailmaa. Nettipokeri on laillista, ja kun pelaa ETA-alueella (kuten allekirjoittanut), arpajaisverokin siitä maksetaan EU:hun. Jos verottaja haluaa näistä tuloista osalliseksi, niin ei muuta kuin perustamaan nettipokeria Veikkaukselle Svenska Spelin tapaan. PAFilla on jo.

EU:n perusajatuksena on ihmisten, tavaroiden ja palveluiden vapaa liikkuvuus. Toivoisin saavani jatkossakin ostaa EU-alueelta vapaasti palveluitani pörssinoteeratuilta nettipokeriyhtiöiltä, vaikka ne liittyisivät jonkun mielestä paholaisen keksintöihin, kuten rahapeleihin.

Tämä lakiuudistus olisi lähinnä vain kiusa, ei niinkään este. Ainoa este, joka tähän hätään tulisi mieleen, olisi tehdä nettipokerista kategorisesti laitonta. Kaikki estolistat (joita on jo ehdotettu näppärästi lapsipornofiltteriin kytkettynä) kiertäisin anonyymiproxyillä, kaikki pankkiviritykset väistäisin pitämällä rahaliikenteen ulkomaisena.

En ole rikollinen, enkä katso mitenkään kohtuulliseksi, että minua vainotaan tämän harrastuksen takia. Vaikka jollain on ongelmia pelaamisen kanssa, ei prosentin ongelmien takia pitäisi kieltää koko lopulta 99%:lta huvia.

Hyvä lakia valmisteleva anonyymi taho: Maksan veroni ja noudatan lakia, en ole yhteiskunnan vihollinen. Älkää siis kohdelko minua sellaisena. Jos kohtelette, tehkää niin omalla nimellänne, että tiedämme seuraavan kerran äänestäessä, mihin äänemme laitamme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s