Leffalafkat, antakaa minun maksaa

Terve. Jos on yhtään leffalafkaa kuulolla, nyt olisi aika herätä.

Kävin tuossa äsken kävelemässä 19 asteen pakkasessa videovuokraamoon, koska halusin nähdä uudestaan Tarantinon uuden. Olin pitänyt siitä leffassakin, niin kyllä se uuden katsomiskerran ansaitsee. Vaan ah ja voi, kaikki kappaleet olivat molemmista vuokraamoista vuokralla, niin DVD- kuin Blu-Ray -versioinakin. Kävelin takaisin kotiin. Tilanne olisi varmaankin vielä nihkeämpi, jos sattuisi asumaan jossain, missä ei ole parin korttelin sisällä paria videovuokraamoa.

Täällä kotona olisi paksu nettipiuha, jota pitkin ihan komeasti pystyy kyllä myymään valmiiksi telkkarissa kiinni olevalle Playstation 3:lle pelejä, mutta Suomessa ei vielä elokuvia. PS3 pystyisi ihan komeasti toistamaan netin kautta varastetun elokuvan. XBox360:n kanssa tilanne olisi ihan samanlainen.

Järjestelmät ovat valmiina. Puolitoista vuotta sitten on julkistettu, että Playstation Networkin kautta voidaan jaella elokuvia. Eurooppaan isoihin maihin tämä tuli tuossa hiljattain. XBox 360:lla tämä mahdollisuus on ollut XBox Livessä vuodesta 2006 alkaen. iTunesilla tämä onnistuu myös monella markkinalla. Vaan ehei, ei Suomen markkinoilla.

Koska este ei ole tekninen – eikä takuulla bisneksen puolellakaan ongelmallinen, eiköhän kauppa kävisi komeasti pienemmillä kustannuksilla kuin videovuokraamoista – uskoisin ongelman olevan sopimustekninen. Nyt olisi vähän helvetinmoinen kiire hoitaa sopparit kuntoon ennen kuin kaikki käyttäjät opetetaan siihen, että laittomia teitä saa helpommin ja miellyttävämmin.

Odottelen tässä parhaillaan soittoa videovuokraamosta ja olen melkoisen varma, että tämä pystyttäisiin hoitamaan järkevämminkin. Haluaisin maksaa elokuvastani, antakaa minulle siihen mahdollisuus, kiitos.

Ehkä on paras, että sanon tämän selkeämmin ja kovempaa. HEI KAIKKI LEFFAPUTIIKIT, OLEN TÄÄLLÄ JUMALAUTA LUOTTOKORTTI OJOSSA, ANTAKAA MINULLE NYT VÄHÄN ÄKKIÄ SE TEIDÄN TUOTTEENNE! YRITÄN ANTAA TEILLE RAHAA! OTTAKAA VASTAAN!

6 vastausta artikkeliin “Leffalafkat, antakaa minun maksaa

 1. Näyttäisi tarjoavan ”39,90 EUR / kk, 24 kk sopimus”. Tämän 957 euron päälle vielä normaalit leffanvuokrahinnat. Minun tulkintani on, että tuo on aika reipas hinta.En päässyt kunnolla katsomaan valikoimaa, koska http://www.elisa.fi/viihde/videovuokraamo/ ei toiminut kunnolla ainakaan kummallakaan kokeilemistani selaimista (NO IMAGE AVAILABLE jokaisen leffan kohdalla). Irtoaako tuolta HD:tä vai SD:tä? Mitään mainintaa leffojen kohdalla HD:stä ei ole, laite pystyy kyllä HD:hen. Miten on sisällön laita?

  Tykkää

 2. XBOX360 toi kuukausi takaperin Zunensa myös suomeen. Nihkeesti löytyy leffoja, yhteensä jotain noin 120kpl julkaisuhetkellä. Mutta siellä on tilaäänellä 1080p videoita 3-4 EUR/vuorokausi katseluhintaan. Testasin Robocopin 1080p versiolla ja hyvin toimi. Ongelmiksi lasken tuossa todella köyhän valikoiman ja tekstityksien täydellisen puuttumisen (jos maksan niin haluan myös tekstit).Selaimilla toimivista oon käyttäny aikoinaan SF-Anytimeä, mutta kiitos windows only palveluiden olen siitäkin joutunut luopumaan, lisäks sieltä saa nykyää vaa kalliilla SD kuraa ja vielä vanhoja leffoja niin ei jaksa edes virittää sen takia.

  Tykkää

 3. Miten mulla on sellainen perskutina, että Suomessa on aika vahva mediayhtiöiden kartelli (kuten tapaus TV-Kaista osoittaa), joka ei päästä kilpailijoita markkinoille kilpailukykyisillä hinnoilla, joten eivät tule sitten ollenkaan, tai tarjoavat vain vanhaa sisältöä, joka ei kiinnosta ketään. Mikä taho Suomessa on se, joka oikeuksien päällä istuu? Kenelle voi valittaa?

  Tykkää

 4. En usko, että tuo on minkään kartellin tekosia. Kartellin intresseissä olisi leikata kalliit ihmistyöllä ja atomeiden liikuttelemisella elävät videovuokraamot välistä vetämästä vähän hemmetin äkkiä ja saada isompi siivu kakusta itselleen.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s