Aktiivinen puhelinmyyjä

Puhelin soi. ”Hello this is [etunimi] from a research company [epäselvä firmannimi] in London. I am not trying to sell you anything. Do you have time to answer a couple of questions?”

Tunnistan heti, että kyseessä on ”tutkimus”yritys, joka todennäköisesti kyselee sijoituksista ja sen jälkeen koettaa kaupata sijoituksia joko itse tai yhteistyökumppaninsa kanssa.

H: ”I am sorry sir, I don’t have time to answer.”

Myyntimies: ”Why don’t you have the time?”

H: ”Sir, with all due respect, I don’t have to explain my reasons. You coldcalled me.”

M: ”Why don’t you have the time?”

Suljen puhelimen, koska tuo ei ole johtamassa mihinkään. Puhelinmyyjiä käsketään pitää asiakas linjalla vaikka mikä tulisi.

Tämän jälkeen tämä sama hullu mukatutkimusyritys soittaa minulle peräperää 15 kertaa niin tiuhalla välillä, etten ehdi laittamaan numeroa hiljaiseen profiiliin. Tämän jälkeen alan vastata, mutta jätän puhelimen auki.

Ei auta, edelleen soittaa nonstoppina. Vastaan ”Please sir, this is harassment. Stop calling me, you are not winning anything here.”

M: ”Why did you not give a reason?”

H: ”Sir (vaihdan lähestymistavan vieläkin etäisemmän neutraaliksi ja kohteliaaksi), why would it change anything? I guess you are on comission and you are not going to get a commission out of me, so please stop calling, it is harassment.”

M: ”I can do anything I want! Why don’t you respect me? (Yksi hyvä syy olla kunnioittamatta on varmaankin se, että soittaa tutkimuksen nimessä aggressiivisia myyntisoittoja ja häiriköi vastaajille.) If you don’t respect me, why should I respect you?”

H: ”This is leading nowhere and this is just going to ruin your day. Please just stop.”

M: ”I have the number and I have the authority to call if I want!” Authority? Kovaa puhetta tyypiltä, joka työkseen coldcallailee ihmisille ja valehtelee, ettei ole myynnistä kysymys. Respect my authoritaaaah!

H: ”Sir, you are not going to get the comission from me, I politely suggest you move on.”

M: ”Is this the picture of Finland you want to give?” Mitäs helvettiä Suomella on tämän kanssa tekemistä?

H: ”This is leading nowhere.”

M: ”I can do whatever I want. If you don’t respect me, I don’t respect you. I am going to give your number to a marketing company who is going to try to sell you something. You can’t escape unless you change your number. I feel sorry for you.” Ja löi luurin korvaan.

Jännä, että brittiläisissä puhelinmyyntifirmoissa on töissä tyyppejä, joiden käsitys kunnioituksesta ja sen hakemisesta on sama kuin huonon 90-luvun jenkkigangstaleffan sivuhenkilöllä. Jos stressaa täysin normaalista kylmästä soitosta ja siihen kohteliaasta vastaamattomuudesta noin kovaa ja vetää berserkit kun aggressiivisesti häiriköity ei tanssikaan pillin mukaan, saanee aika nopeasti kutsun lataamoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s