Gmail ja IMAP

Ei luulisi, että joku pieni tekninen muutos Gmailissa muuttaisi meikäläisen arkipäivää. Gmailiin tuli hiljattain mahdollisuus käyttää IMAP-laatikkoa POP-laatikon sijaan. POP ei oikein palvellut niitä, jotka lukevat monelta koneelta meilit – kuten minä ja lähes jokainen, joka käy joko toimistotöissä tai koulussa.

Tarkoittaako tämä IMAP sitä, että voin käyttää Gmailin aivan yltiöloistavaa spämmifiltteriä, saan normaaliin ikiosoitteeseeni parhaan mahdollisen webbimailin ja voin säilöä myös kaikki vanhat viestini näppärästi Gmailiin ja maksullinen gigan tila sähköpostilaatikossa vaihtuu maksuttomaan neljän gigan tilaan?

Kyllä.

Aiemmasta osoitteesta tuli jonkin verran spämmiä sekä Thunderbirdin filtterin että Apple Mailin filtterin läpi. Nyt ei tule enää kuin hyvin harvakseltaan.

Tämä on yksi niitä pieniä asioita, jotka tekevät jokaisen päivän jälleen aavistuksen miellyttävämmäksi.

4 vastausta artikkeliin “Gmail ja IMAP

 1. Tarkoitatko tällä sitä että voit meiliohjelmallasi ladata GMail-postit IMAPia käyttäen? Vai että voit ladata GMailiin oman domainisi IMAP-serveriltä postit (Settings/Accounts/Get mail from other accounts)? Koska tuota jälkimmäistä en kyllä sitten millään tajua miten sen saisi GMailissa tehtyä.

  Tykkää

 2. Juuri niin päin tuo muutos tapahtui: Gmailista saa ulos postit IMAPilla, joten Gmail muistaa, mitkä viestit olen lukenut, vaikka lukisin sekä työklientillä, kotiklientillä että webbimaililla.

  Tykkää

 3. Tarkoitatko tällä sitä että voit meiliohjelmallasi ladata GMail-postit IMAPia käyttäen? Vai että voit ladata GMailiin oman domainisi IMAP-serveriltä postit (Settings/Accounts/Get mail from other accounts)? Koska tuota jälkimmäistä en kyllä sitten millään tajua miten sen saisi GMailissa tehtyä.

  Tykkää

 4. Juuri niin päin tuo muutos tapahtui: Gmailista saa ulos postit IMAPilla, joten Gmail muistaa, mitkä viestit olen lukenut, vaikka lukisin sekä työklientillä, kotiklientillä että webbimaililla.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s